Jari Kotimäki Posiolla:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa on suunnattava osaamista ja resursseja siviilikriisien hallintaan. Varusmieskoulutuksessa on lisättävä opetusta suuronnettomuuksien hallintaan. Materiaalihankinnoissa on huomioitava rauhan ajan kriisitarpeet.

 

Posiolla puhunut Kotimäki muistutti, että kansainväliset rauhanoperaatiot eivät saa olla vain aseistettujen joukkojen työtä. Suomalaisen sotilaan ei tule astua vieraan valtion maaperälle ilman YK:n mandaattia. Rauhantyön ydin on siinä että puolustamme teoillamme ja sanoillamme ihmisoikeuksia ja globaalisti oikeudenmukaisia ratkaisuja.

 

Kotimäki peräsi parlamentarismia Suomen ja Venäjän välisiin suhteisiin. Suhteet eivät saa olla vain presidenttitason keskusteluissa. Kahdenvälisten konsultaatioiden sijaan on vahvistettava valtioneuvoston ja eduskunnan roolia.

 

Kotimäen kanta Natoon on kielteinen. Suhtautuminen Turkin EU-jäsenyyteen on myönteinen. Kotimäki muistutti että Turkin mukanaolo opettaa eurooppalaiset vuoropuheluun erilaisten kulttuuristen ja uskonnollisten osapuolten välillä. Eurooppalaisilla on muutoin vaara sortua omahyväiseen käsitykseen maailmasta.

 

Jari Kotimäki

044 343 1960

www.jarikotimaki.nettisivut.fi