Sunnuntaina loskakelissä Kemijärvelle

Sunnuntai on lepopäivä. Mutta ei se ole lepopäivä vaaliehdokkaalle. Ohjelmaan oli merkitty Kemijärven kaupungintalo. Siellä vaalipaneeli jossa ehdokkaita laidasta laitaan. Vasemman laidan ehdokkaat Mustajärvi ja Kotimäki. Kyytimeiehksi asettui tällä kertaa Pyhäjärven Kari. Esitteitä haettiin Portin Jaskalta Ounasvaaralta ja sitten matka alkoi. Tuttu tie sillä istuin vuoden 1996 ajan käräjiä Kemijärvellä.

Paikalla oli jo mukavasti väkeä. Joukossa hyvä ystävä ja työkaveri käräjäoikeudesta. Ja oli tuttuja muitakin. Tarkkana seurasivat he puhetta ja asioiden esitystapaa. Tiukkojen kysymysten kanssa pian meni parituntinen. Keskustelu oli leppeää ja ehdokkaiden vaaliväsymyksestä oli merkkejä. Vuotos ei noussut keskusteluun, mutta metsien lisäsuojelun paineet kantautuivat myös meille paneelin vastaajille. Oli aika lailla yksimielinen käsitys että puuhuollon katketessa suojeluun tai Venäjän tulliin, olisivat työpaikat vaarassa. Metsäteollisuuden 2500 työpaikkaa Lapissa voidaan laskea työllistävän 12.000 - 14.000 lappilaista. Siksi vastaus lisäsuojelulle oli EI.

Paluumatka Rovaniemelle meni savuporoa syödessä. Kari tarjosi. Sanoi että ei tarvitse maksaa ennen kuin vasta olen kansanedustaja. Saapa nähdä milloin tulee savuporo maksettavaksi. Olipa muuten loistoevästä. Ainoa haitta että liikaa (4,2%) suolaa oli laitettu pohjoisen herkkuruuan lisukkeeksi. Kotimatkalla kuulin että saamme vieraita. Savukosken ystävämme tulevat yöksi. Onpa mukava juttu.

Jari