<<Jalat ovat kovin levottomat. Mieli kyllä hyrisee ihan leppeästi. Seisominen tuntitolkulla ei ole jaloille lysti. Mutta kauppakeskuksissa ja työpaikoilla tehdään "jalkapelissä" sitä viimeistä rutistusta vaalityössä.

Torstaina oli kunnallisjärjestön riistasoppapäivä. Työttömät ry:n soppatykin mukana olin ensin Loordiaukiolla. Sitten mentiin Korkalovaaraan ja lopuksi vielä Ounasrinteelle. Hyvää oli soppa ja paljon sitä menikin.

Tapasin monta äänestäjääni. Korkalovaarassa sain halata erityisen monta kertaa. Olen nimittäin ottanut tavaksi kiittää luottamuksesta halaamalla tai kättelemällä. Kyselin taas motiiveja minua äänestäneiltä. Mainokset olivat purreet, erityisesti televisiomainos jossa sanon että "pidetään Lappi lämpimänä". Kuulemma lakimieheen voi luottaa silloin kun se edustaa Vasemmistoliittoa. Samoin olivat tapaamani ihmiset arvioineet päättäväiseksi toimintaani kaupunginhallituksessa. Ja tietenkin lukuisat kirjoitukseni Lapin Kansassa ja Pohjolan Sanomissa olivat tulleet tutuksi ihmisille oikeinkin hyvin.

Nuoret ihastuttavat. He eivät halua kuulla poliittista liturgiaa ja kapulakieltä. He kysyvät kerta toisensa jälkeen että miksi? Mitä varten? Oletko varma? Nuoret äidit ovat myös tiukkoja kysymyksissään. Hekään eivät tyydy helppoon pintapoliittiseen pulinaan vaan vaativat perusteluja. Olen luvannut heille että pyrin omalta osaltani siihen että äitiyden kustannuksia ja perhevapaiden kustannuksia vyörytettäisiin muillekin kuin juuri sille joka äidin työllistää. Idea on että koko laaja työnantajien joukko osallistuisi perhevapaiden kustantamiseen. Se vähentäisi nuorten naisten työsyrjintää.

Lapsilisän pienuus myös vaivaa nuoria perheitä. Ei sadalla eurolla paljoa pysty kustantamaan. Kaksosten äiti taisi sanoa että toisesta lapsesta lisäys on vain +10 euroa joten ei tämä yhteiskunta ainakaan tässä asiassa ole erityisen lapsiystävällinen. Lapset ovat ihania. Joka ikinen kerta kun lapset ovat äitinsä tai isänsä kanssa pysähtyneet juttelemaan on lämmin tunne tullut mieleeni. Lapset ovat lahja.

Edessä on lauantai 17.3.2007. Viimeinen kampanjapäivä. Kuinka mahtaa vaaleissa käydä? Mirja huikkasi äsken tuolta takaani että kaktus kukkii – se on vaalivoiton merkki. Saapas nähdä. Ensimmäinen vaalivoitto on eräällä tavalla jos saavutettu. Olemme tehneet upealla tavalla vaalityötä. Porukka on ollut sanalla sanoen upeaa väkeä. Vaalityöhön sitoutunutta. Sen he tekevät taatusti myös viimeisenä kampanjapäivänä.

Jari

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />