Lauantain huumaa 10.3.2007 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Lauantai on "kotiseutupäivä" - ei siis kaupungista tällä kertaa maakuntaan. Aloitimme Jarmon tomistolla "käskynjaolla". Sovimme porukalla esitteiden jaosta eri puolilla kaupunkia. Itse menin teltalle Loordiaukiolle. Siinä se meni muutama tunti esitteitä jakaessa. Ja palautetta kuullessa. Monta tapasin sellaista jotka sanoivat äänestäneensä minua. Eräs tapaamani rouva muisteli kolumnia jonka kirjoitin muutama vuosi sitten itsemurhan tehneen tilanteesta. Se juttu on kuulemma kopiona vielä kulussa.  

 

Keskustelin rouvan kanssa ja niin se vaan itku tuli kuullessani erästä tarinaa. Mieleeni tuli se että erilaiset vertaisryhmät ovat tärkeitä. Sydänlasten vanhemmat virkistyvät yhdessä. Itsemurhan tehneiden omaisille yhteiset tapaamiset ovat tärkeitä. Samoin Tukinainen antaa tukea raiskausten uhreille. Toisen kerran herkistyin kun eräs henkilö kertoi minulle mitä tarkoittaa käytännössä elää 700 eurolla kuussa. Kurja tilanne rehelliselle. Tuo rouva myönsi että ruoastakin joutuu tinkimään. Koetin auttaa käytännön tavalla edes yhdeksi päivksi.  

 

Saattoi väsymyskin herkistää kyyneliin. Yöunet ovat jääneet lyhyeksi ja se tuntuu. Huomenna on Kemijärven reissu mutta sitten kulkeminen vähenee. Ensi viikolla nimittäin tähtään yksittäisiin ihmisten tapaamisiin. Sillä vielä on paljon ääniä antamatta. Vaalit jatkuvat vielä viikon. 

 

Kiiruhdin sitten Oppipoikaan jossa oli lauantain vaalipaneeli Suomen turvallisuuspolitiikasta. Tilaisuuden avasi Suomen Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro. Paikallista toimintaa edusti Lapin piirijärjestön puheenjohtaja Tuula Sykko. Paneeli oli hyvin samanmielinen. Natolle ei kukaan halunnut sanoa kyllä. Itse muistutin että en ole antanut valaani Sotilasliitolle. Ja kuten Matinpuro korosti, Nato on ydinasearsenaaliin perustuva järjestö. Emme tarvitse ydinaseita maaperällemme. Paneelista kotiin ja päiväunille. 

 

Jari