Kemiin ja Keminmaalle - flunssa koputtelee kehoani...

Lauantaiaamu alkoi kampanjalla Lordinaukiolla. Mustajärven Markus oli jo joukkoineen siellä pystyttämässä telttaa. Auringonpaisteessa alkoi sitten ihmisten tapaaminen. Sadat ihmiset tulivat jonottamaan makkaraa. Siinä makkaran syönnin lomassa juteltiin yhteiskunnallisista asioista. Tuli vahvaa tunnustusta rovaniemeläisiltä. Vasemmistoliiton toiminta on ollut vastuullista Kaupunginhallituksessa.

Iltapäivällä lähdimme Huttusen Jaakon kanssa Kemiin. Majoituimme Cumulus-hotelliin.  Puheensorinasta päätellen hotellissa oli saksalaisia oikein roppakaupalla. Klo 19.00 alkoi vaalijuhla Ravintola Paapuurissa. Hyvä tunnelma ja mukavia ihmisiä. Aulis Ruuth pohti puheessaan toivon näkökulmaa. Oli valitettavasti pakko lähteä pakoon Hotellille kun Juutisen Timon porukka alkoi Paapuurissa soittamaan julmetun isolla volyymilla. Vasen korva kipeytyi desibeleistä. Pojaat! olkaapa varovaisia kuulijoiden korvien kanssa!

Sunnuntaina oli upea tilaisuus Pruntsilla. Mikko Ekorre alusti verotuksesta, minä kerroin perintöverotuksen muutospaineista. Sosiaali- ja terveysjohtaja Liisa Ståhle kertoi erikoissairaanhoidosta ja monesta muustakin. Hän oli huolissaan alibudjetoinnista. Liisan puheenvuoro synnytti hyvä keskustelun. Mukana olleille kiitos. Myös Miettisen Kertulle ja Alasuutarin Astalle jotka vastasivat tarjoilusta ja juontamisesta.

Keminmaahan sitten. Ensin menimme Virastotalolle. Väärä paikka sillä siellä oli Keskustan vaalitilaisuus. Jatkoimme nuorisotila Myötätuuleen. Alakontiolan Hannu tai Roivaisen Hannu oli laittanut jätkänkynttilät roihuamaan. Keminmaassa esitin puheenvuoron hallitusyhteistyön puolesta. Hallitusohjelmista pidetään kiinni nykyparlamentarismissa. Siksi hallitukseen kannattaa pyrkiä – ei tule ehdoin tahdoin asettua joko-tai – tilanteeseen. Vasemmiston vaaliohjelmalla kestää lähteä hallitukseen tekemään vastuupolitiikkaa. Jos jäämme opppositioon, on huolehdittava että kritiikkimme sisältää vaihtoehtoisen ratkaisun. Sillä saamme kansalta kunnioitusta ja vältämme räksyttäjän maineen.

Illalla kotiin. Selkä, hartiat ja kurkku kipeänä koska flunssa kertoo halustaan valloittaa kehoni. Taistelen ja koetan pärjätä silloinkin jos flunssa saa otetta.

Jari

ps Ajatuksia nyt maanantaina aamulla. Sain hyvin nukuttua ja flunssa on vielä ainoastaan kiusaajan roolissa. Tytär Alina saattaa lähteä kuskiksi Pellon suuntaan. Hänellä on ylioppilaskirjoitukset ja nys sopivasti aikaa on käväistä isän kaverina vaalikeikalla