Mukava on lähteä kun kuljettaja on rauhallinen ajossa ja maltillinen puheissa. Kiitos kuuluu Postilan Paavolle joka lähti kyytimieheksi kohti Sallaa. Sallassa oltiin jo klo 10 aikoihin. Lapin Kansan vaaliauto kurvasi pian paikalle Onkamon TB:n pihalle. Ja sitten tulivat kansanedustajaehdokkaat. Lopuksi tuli Onkamon TB asiakkaita täyteen. Puhuttiin politiikkaa. Yllättävän moni asettui minun laillani tukemaan Vuotoksen rakentamista. E turbiinin läpi virtaava vesi saastuta. Itse sanoin Itä-Lapin tilanteesta mitä ajattelin. Keskustapuolue on kiihkeästi isojen kaupunkien kimpussa. Siinä menossa ovat syrjäseudun ihmiset jääneet nopen osille. Toivottavasti vaalissa Itä-Lapin kurjistamiselle annetaan myrskyvaroitus. On aika ryhtyä kehittämään upeaa aluetta.

Posiolle stten. Siellä oli baariparlamentti ST-huoltamolla. Olipa mukavaa puhetta. Kerrassa mukavaa. Taidan olla niin visu että en kerro mitä me poikain kanssa sovittiin. Ja tyttöjenkin. Ihastelen kuinka hyvin yksipuoluejärjestelmän koulimat  ihmiset ovat valveutuneet yhteiskunnallisista asioista Posiollakin. Yksipuoluejärjestelmällä tarkoitetaan sitä että 95% ihmisistä on kuulemma kepulaisia vaikka sormesta vedettäisiin.

Posiolla oli upea nähdä miten Pentik on kasvanut. Jo 110 ihmistä saa sieltä leipänsä. Vasta oli valmistunut uusi logistiikkakeskus Maaningantien varteen. Se siitä. En tiedä kuinka moni saa leipänsä vanhainkodilta. Sielläkin kävin. Eivät purnanneet. Mutta uskallan sanoa sen mihin itse päädyin. Lisää käsipareja kaipaa myös tämä talo. Ja sellaista ilmapiiriä että asioista puhuttaisiin avoimemmin.

Vanttauskoskella oli illan päätöskokous. Tai vaalipaneeli se oli. Tykkäsin yleisöstä. Niistä nuorista erityisesti. Eivät he vielä olleet äänestysikäisiä, mutta taatusti monessa asiassa meitä vanhempia viisaampia. Kokeneesta joukosta Oskari Autti jäi mieleeni. Hän halusi että sotaorpojen asema tunnustettaisiin myöntämällä heille siihen liittyvä tunnus. Oskarin puhe sotaorvon elämästä kosketti.


Illaksi kotiin. Hyvältä tuntui päästä omaan sänkyyn nukkumaan. Koti on hyvä paikka.

Jari