Sunnuntain turneella Sodankylässä ja Kittilässä

Nyt lähdettiin porukalla. Mukana vaalikierroksella taas Huutolan Matti ja Viitasen Matti. Myös Portin Jaakko ja Harzellin Saara. Aurinko paistoi ja matka joutui puhuessa ja maisemia ihastellessa. Etelään työn perässä muuttanut Huutolan Matti myönsi että ei samanlaista kauneutta näe Helsingissä vaikka sielläkin maisema on välillä luminen.

Sodankylässä paikalla oli kunnallistoimikunnan porukkaa. Sodankylän väki kuunteli ja kanssamatkustajat seurasivat osasinko ottaa esiintymisopit käyttöön. Vaikutti siltä että sekä asia että asioiden esittämistapa tyydytti. Joten kahville päästiin jatkamaan. Kahvin jälkeen matka jatkui Kittilään. Kittilässä baarin edessä oli Matin väärtejä Toivasen Sulo ja Hyötylän Petteri. Kuulemma mukava tulla mukaan kun Mattikin on liikkeessä. Kerroin kahviossa eläkeläisten asioista. Ne puhuttaa joka ikisessä paikassa missä vaaleista puhutaan.

Paluumatkalla oli vielä puhetilaisuus Sinetässä. Matin kotikentällä olisi kuulijat pitäneet Matin pitempään. Mutta Helsingin lentokone ei odota. Matti joutui lähtemään ja minä jäin Saaran ja Jaakon kanssa Sinetän Seolle puhumaan. Leppänoron Jorma muistutti sen että ”eihän toki 400 eurolla elä”. Totta. Siinä haastetta jos vaaleissa luottamusta riittää. Mutta asiaan on puututtava kävi kuinka kävi. Ei ole oikein että toisia kyykytetään pienillä tuloilla.

Tytär haki meidät Sinetästä. Mienin vielä Wiljamin valkokankaan avajaisiin. Seremonioiden jälkeen näytös oli Kaurismäen Kauas pilvet karkaavat. Ensimmäistä kertaa katsoin. Ahdisti väliin aika rankasti. Sekin kun 38-vuotias tarjoilija sai tylyn vastauksen työn haussa: Olette liian vanha tähän tehtävään. Onneksi elokuvan loppu oli kaunis. En olisi jaksanut analysoida näkemääni mikäli elokuvan loppu olisi ollut ankea.

Näin päättyi viikonlopun vaaliturnaus. Mukava tunnelma. Nousukiitoa, loivasti vielä, siis juuri oikeassa nousukulmassa.

Jari