Miten Lappi selviää? Sitä kysyttiin torstaina (22.2.2007) molemmissa vaalipaneeleissa joihin osallistuin. RAMK:n hyvinvointialan kampuksella pinnassa olivat tietenkin opiskelijoille tärkeät asiat. Meiltä ehdokkailta tentattiin opintorahasta, pakkohausta ammattikorkeakouluun, joukkoliikenteestä ja monesta muustakin. Se tuli selväksi että kuulijajoukko tiesi opiskelijoille tärkeät asiat meitä ehdokkaita tarkemmin. Myös työelämän kysymykset puhuttivat. Paikalla olleista tulevista hoidon ammattilaisista moni oli joutunut rahoittamaan opintojaan tekemällä työtä opintojensa ohessa. Pieleen menee jos toimeentulon ja työn vuoksi opinnot pakon edessä viivästyvät. Sen sanoin. Olisikin tärkeää korottaa opintotukea yli 13 vuoden odottamisen jälkeen.

 Seuraava vaalipaneeli oli kahvila Pregossa Sampokeskuksessa. Teemana siellä olivat Lapin kulttuuri ja talous. Tilaisuuden järjesti Eurooppalainen Lappi ry. Tenttijöinä olivat Lapin kauppakamarin tj. Timo Rautajoki ja  kirjastonjohtaja Heli Saarinen. Kerrassaan hyvä paneeli, sillä puhetta johtanut Seppo Aho halusi napakoita vastauksia. Ja väkeä riitti Sampokeskuksessa. Asian vuoksi. Mutta myös siksi että sadalle ensin saapuneelle oli tarjolla pullakahvit. Ja senkin jälkeen sai kuunnella ja katsella Tilaisuuden emäntänä on Miss Rovaniemi 2006 Laura Aho.

Vielä Mirjan ja Caron kanssa iltalenkilläkin tein vaalityötä. Jätin pari esitettä Huppelin asiakkaille Ounasvaaralla. Tunsivat ennestään lehtijuttujen perusteella. Se tuntui hyvältä ja lupaavalta